Un Entorn Natural

Una de les descripcions més literàries de l’Albufera l’hi devem a Al-Sagundi, el qual en descriure la ciutat de València ens diu: “Hi ha en aquesta regió la cèlebre Albufera, plena de llum i brillantor, i es diu que, a causa de la seva reflex del sol en aquesta albufera, és tan abundant la llum a València … “.

El nostre botànic Cavanilles també aporta una descripció exacta d’aquest llac i de les seves aigües, però han estat molts els viatgers, alguns d’ells del més pur romanticisme els que la descriuen com un llac de gran bellesa. Teodor Llorente també li dedica una part les seves monografies quan es refereix a València, però va ser el nostre cèlebre escriptor Vicente Blasco Ibáñez el qual en la seva novel·la Canyes i fang ens reflecteix no solament el llac, sinó també tots els paisatges albufererencos que es donen en aquest entorn.

Va ser al juliol de 1986 quan es va establir el règim jurídic del Parc Natural de l’Albufera, format pel llac, el seu entorn humit i la barra litoral adjacent a tots dos, declarant la seva importància en la Comunitat Valenciana. En anys posteriors va tenir altres declaracions que reconeixien a la zona amb una protecció internacional d’Aus i com a zona humida.

Pin It on Pinterest

Share This