L’Albufera de València, Al Buhera, El llac

L’Albufera de València (Al Buhera, en àrab) significa “el llac”, un llac en comunicació amb el mar que està situat a dotze quilòmetres al sud de la ciutat de València.

La descripció més antiga la trobem en un vers de Rufo Festo Avieno de la seva famosa obra “Ora Marítima”, que descriu a l’Albufera, segons la traducció de Sanchis Sivera, com “aixequés d’allí la ciutat Sicana (Sueca), anomenada així per els ibers a causa del proper riu que pren el seu nom Sicano (Xúquer), i no lluny del escampada de les aigües d’aquest, el riu Tyrio (Túria), envolta la ciutat de Tyri (València) “.

Plini el Vell, el savi naturalista romà, crida a l’Albufera Nacararum Stagnum (llac de les petxines i estany amè). Aquesta denominació confirma l’origen marí de l’Albufera.
La navegació a Vela Llatina és pròpia de la Mediterrània, si bé els seus orígens són confusos. Van ser els àrabs els que entorn del segle VII van perfeccionar aquesta tècnica de navegació que nosaltres hem heretat. La influència de navegants de l’Índic també és una dada a considerar en els seus inicis i influències.

El seu major esplendor es data en l’Edat Mitjana fins que l’aparició de la màquina de vapor i els motors van suposar l’abandonament progressiu d’aquesta navegació.

Pin It on Pinterest

Share This